Διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα θα αντιμετωπίσει το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού. 

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα πως η διοργάνωση, η οποία αναγκαστικά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Τρίτη 19 Μαΐου έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος; Ποια είναι η σχέση μας με τη φύση; Πόσο ευάλωτοι και ταυτόχρονα πόσο δυνατοί είμαστε; Στα παραπάνω αλλά και σε πολλά ακόμη επίκαιρα ερωτήματα θα δώσουν απαντήσεις τα ντοκιμαντέρ που θα φιλοξενηθούν στο φετινό Φεστιβάλ το οποίο φιλοδοξεί τα ταξιδέψει τους διαδικτυακούς επισκέπτες του σε τόπους μακρινούς, άγνωστους, γοητευτικούς αλλά και γνώριμους.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχουν οι 77 ελληνικές πρόσφατες παραγωγές οι οποίες καλύπτουν μια μεγάλες θεματική γκάμα, από την πολιτική, τη μουσική και την Ιστορία μέχρι το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όλες οι ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το κοινό ενώ κάθε ταινία θα διατίθεται για 400 θεάσεις, σε χρήστες αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την καθιέρωση του γεωγραφικού περιορισμού των προβολών στις online φεστιβαλικές διοργανώσεις, με σκοπό την προστασία των ταινιών και των φεστιβάλ.


Όσο για τα βραβεία; Αυτά θα απονεμηθούν αφότου τα μέλη της κριτικής επιτροπής έχουν παρακολουθήσει τις ταινίες μέσω διαδικτύου.

Τι προβλέπεται για τη συνέχεια

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ βρίσκονται εν αναμονή του σημερινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων. Εν συνεχεία, και πάντα σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα εξεταστεί το εάν κα πότε είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εκδηλώσεις αυτές θα φιλοξενηθούν σε ανοιχτούς χώρους της πόλης και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους

Η πρόθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να προσληφθούν όλοι συμβασιούχοι που είχε προγραμματιστεί να εργαστούν τον Μάρτιο, να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις που διακόπηκαν εκτάκτως αλλά και να ενεργοποιηθούν νέες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας διαδικτυακής διοργάνωσης.