Πόσες μέρες πρέπει να περιμένεις για να ξανά στείλεις μήνυμα


Θα ασχοληθούμε με ένα ζήτημα, το οποίο έχει προβληματίσει κατά καιρούς πολλούς άντρες και όχι άδικα. Τελικά πότε πρέπει να στείλεις μήνυμα, μετά το πρώτο ραντεβού; Θα πρέπει να περιμένεις κάποια 24ωρα, ή να κάνεις αυτό που προστάζει η καρδιά σου;

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί και έχεις προβληματιστεί επί του θέματος, διότι κακά τα ψέματα, όταν ένα ραντεβού έχει πάει καλά, και νιώθεις ότι ίσως και να έχεις βρει κάτι αξιόλογο που σου ταιριάζει, ο ενθουσιασμός τείνει να θολώνει την κρίση. Ωστόσο, υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος σε αυτό, ή καλό θα ήταν να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου;

Οι ειδικοί και τα στατιστικά συστήνουν την… υπομονή. Καλό θα ήταν λοιπόν να περιμένεις 2-3 μέρες πριν επιχειρήσεις να της ξαναστείλεις μήνυμα. Με τον τρόπο αυτό διατηρείς το μυστήριο και δεν δίνεις την εντύπωση του ανυπόμονου, χαρακτηριστικό το οποίο συγκαταλέγεται στα θετικά για μία γυναίκα. Για την ακρίβεια, δείχνεις ωριμότητα, ότι ξέρεις τι θέλεις και δεν έχεις κανένα σκοπό να πιέσεις πράγματα και καταστάσεις διότι ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Εν μέρει θα συμφωνήσω, ιδίως γιατί πιστεύω ότι όταν επικοινωνήσεις ξανά, θα το κάνεις για να κανονίσεις ή έστω να προτείνεις μία δεύτερη συνάντηση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει η περίπτωση να πέρασες… υπερβολικά καλά, και η γυναίκα αυτή να σε ενθουσίασε. Σε σημείο που να θέλεις να της στείλεις «Έλα τώρα να είμαστε μαζί».

Θα σου συνιστούσα ψυχραιμία γιατί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δείξεις τον ενθουσιασμό σου. Όπως για παράδειγμα ένα μήνυμα, λίγες ώρες μετά. Όχι για να δεις αν έφτασε ασφαλής-αυτή τη δικαιολογία δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιήσεις-αλλά για να της πεις πόσο ωραία πέρασες. Τίποτα το μεμπτό σε όλο αυτό. Άσε που αν πέρασε εξίσου καλά, θα απαντήσει αμέσως, με τα παρόμοια ενθουσιώδη λόγια. Προσοχή όμως: Ποτέ δεν κανονίζεις το επόμενο ραντεβού σε αυτό το μήνυμα, διότι αυτό θα γίνει στο μήνυμα ή στο τηλέφωνο που θα κάνεις 3 μέρες μετά!

Όταν λοιπόν οπλιστείς με θάρρος και κουράγιο να προτείνεις δεύτερη συνάντηση, μην ξεχνάς ότι θα πρέπει να το κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τουλάχιστον όχι μέσα στη μαύρη νύχτα. Ο λόγος; Θα δώσεις το λάθος μήνυμα. Ακόμα χειρότερα αν η συζήτηση συνεχιστεί και γίνει υπέρ το δέον ερωτική. Δεν το θέλουμε αυτό, μιας και καλό θα ήταν η πρώτη σας ερωτική στιγμή… να είναι πρόσωπο με πρόσωπο. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Εν ολίγοις, το μήνυμα αμέσως μετά το ραντεβού, μην το φοβηθείς. Απλά όταν το αποφασίσεις, καλό θα ήταν να το κάνεις σωστά.