Αντί δημόσιας συγγνώμης υπεροπτικός και προκλητικός ο Λιγνάδης: "Οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν είμαι επικίνδυνος"


Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Δημήτρη Λιγνάδη είπε σήμερα στη συνέντευξη τύπου η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ήρθε πριν από λίγο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για τον οποίο έρχονται στο φως της δημοσιότητας σκληρές καταγγελίες και μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση από άτομα που κινούνται στο χώρο του θεάτρου, μιλώντας στo protothema.gr τονίζει πως «Σήμερα μεσολάβησαν διάφορα, το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι η δήλωση της κυρίας Μενδώνη και επιφυλάσσομαι για το μέλλον. 

«Αν πραγματικά η υπουργός είπε κάτι τέτοιο, αν πραγματικά έχει αποτυπωθεί έτσι όπως το είπε, θέλω να σας πω ότι το αν είναι κάποιος επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, αυτό το αποφασίζουν οι θεσμοί. Δεν προαποφασίζεται και σίγουρα δεν προεξοφλείται. Αυτό είναι μια κρίση της κυρίας Μενδώνη την οποία
πρέπει να την αποδείξουν άλλοι θεσμοί…».

Σε ο,τι έχει να κάνει με το θέμα των μηνύσεων αρκέστηκε να πει μόνο, ότι «Οι καταγγελίες έχουν βγει στον έντυπο τύπο και τα media. Δεν έχω πάρει κάτι στα χέρια μου. Εδώ και ένα μήνα γίνεται αυτό με αυτή τη φημολογία. Σαν να προεξοφλείται και να προδικάζεται…».