Η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Μουτσινά και του Αντώνη Κανάκη για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (video)


Η χώρα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή με την πανδημία του κορωνοϊού να καραδοκεί, αλλά και με τα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Μετά το βίντεο του νεαρού που χτυπήθηκε άσχημα από τους αστυνομικούς, τον γύρω του διαδικτύου κάνει η σοκαριστική φωτογραφία του τραυματισμένου αστυνομικού έπειτα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη.

Πολλοί διάσημοι έσπευσαν να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις της χώρας μας, κατακρίνοντας κάθε μορφή βίας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τοποθετήθηκε δημόσια, υποστηρίζοντας πως η άσκηση βίας, δεν είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση στην οποιαδήποτε μορφή βίας.

«Αν απαντάς στη βία με βία, τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε και να συζητάμε τα αυτονόητα. Φύγετε από τα κόμματα, φύγετε από τις στολές και δείτε μόνο τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι. Είτε αστυνομικός, είτε απλός πολίτης, είτε άντρας, είτε γυναίκα. Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Αντώνης Κανάκης

Τα άσχημα περιστατικά βίας σχολιάστηκαν και από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», με τον Αντώνη Κανάνη, εμφανώς επηρεασμένο με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, να προσπαθεί να αποφορτίσει τους τηλεθεατές φτιάχνοντάς τους την διάθεση.

«Παράξενα γεγονότα. Είναι πλέον ανυπόφορο αυτό το ping pong βίας σε αυτή τη χώρα. Τη μία μέρα, η ενημέρωση, η σάτιρα, οι πάντες και τα πάντα καυτηριάζουμε τη βία που έρχεται από εκείνη την πλευρά. Την άλλη μέρα έρχεται βία από την άλλη πλευρά.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Στο τέλος όλοι τυφλοί μένουν αν ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου. Θα προσπαθήσουμε, υπάρχει ένα κλίμα παράξενο και αυτές εικόνες δεν μας άρεσαν και μας επηρέασαν», τόνισε στο ξεκίνημα της εκπομπής.

newsbreak.gr/