Το iPhone 12 έγινε η πιο επιτυχημένη σειρά της Apple - Έσπασε κάθε ρεκόρ


Το iPhone 12, μέσα σε μόλις επτά μήνες από την επίσημη παρουσίασή του, έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. πωλήσεων και έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο της εταιρείας από το Κουπερτίνο.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας, να σημειωθεί ότι το iPhone 11 χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Counterpoint, το iPhone 12 Pro Max καταλαμβάνει το 29% των συνολικών πωλήσεων του iPhone 12, επίδοση σημαντικά καλύτερη σε σχέση με την πορεία του iPhone 11 Pro Max, το οποίο κατείχε το 25% των πωλήσεων της σειράς iPhone 11.

​​​​​​​Για τον λόγο αυτό, υπολογίζεται ότι οι συνολικές πωλήσεις του iPhone 12 Series ότι έχουν φέρει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της Apple σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του iPhone.

Η εμπορική επιτυχία της σειράς iPhone 12 στηρίζεται στην οθόνη OLED και το 5G που διαθέτουν οι συσκευές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς πολλοί είναι οι καταναλωτές που επιλέγουν μία από τις πιο high end προτάσεις της γκάμας, παρά το σημαντικά υψηλότερο κόστος απόκτησης της συσκευής.


Γιατί ξεχωρίζει η σειρά iPhone 12


Για πρώτη φορά το δημοφιλές smartphone της Apple υποστηρίζει ταχύτητες 5G. Οσον αφορά στις κάμερες, το νέο iPhone 12 διαθέτει μια νέα κύρια κάμερα 12 megapixel, με φωτεινότερο διάφραγμα f/1.6 (που παρέχει 27% περισσότερο φως στον αισθητήρα) και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS). Συνοδεύεται από μια δεύτερη υπερ-ευρυγώνια κάμερα 12 megapixel με διάφραγμα f/2.4.

Τόσο το iPhone 12, όσο και το μικρότερο iPhone 12 mini είναι εξοπλισμένα με οθόνες Super Retina XDR OLED.