Τα παράτησε όλα και έφυγε: Η νέα ζωή του Γιώργου Αλκαίου είναι αυτή που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε

 

Τραγουδιστές που έπαψαν να βγάζουν νέα τραγούδια, αλλά εξακολούθησαν να εμφανίζονται σε μαγαζιά, ζώντας με τις παλιές επιτυχίες, έχουμε δει. Τραγουδιστές που έκαναν το ανάποδο επίσης.


Όμως αυτό που έκανε ο Γιώργος Αλκαίος δεν γίνεται εύκολα και δεν το συναντάς συχνά για ένα τόσο μεγάλο χρόνικο διάστημα που μοιάζει οριστικό κι αμετάκλητο.

Έχουν περάσει 11 χρόνια από την εμφάνισή του στη Eurovision του 2010 και τότε χρονολογείται το τελευταίο νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε. Τότε χρονολογείται και η τελευταία φορά που τον είδε κανείς να τραγουδάει σε πίστα, μουσική σκηνή, βάθρο ή οτιδήποτε υπερυψωμένο μπορεί να υπάρξει.

Ενδεχομένως να τραγουδάει πού και πού για συγγενείς και φίλους όταν μαζεύονται τα καλοκαιρινά βράδια στη Μήλο, μα ως εκεί.

Η ενασχόληση του με τη μουσική διεκόπη βάναυσα, αλλά δεν ήταν τόσο απότομη, μιας και ακόμα και πριν το Opa, ο Γιώργος Αλκαίος είχε αρχίσει να αποτραβιέται από όλα τα στάδια επαφής με τη μουσική. Κοινώς, ούτε τραγούδια καινούργια, ούτε live εμφανίσεις.

Για πολλούς παραμένει ακόμα ένα μυστήριο το γιατί ξέκοψε τόσο…μαχαίρι. Δεν ήταν εξάλλου κανένας ήσσων τραγουδιστής. Επιτυχίες πολλές έχει στο βιογραφικό του, η φωνή του είναι απ΄αυτές που δεν ξεχνάς, ήταν με λίγα λόγια πολύ καλός σε αυτό που έκανε.

Για τον ίδιο όμως αυτό δεν είχε μέλλον, είχε ημερομηνία λήξης. Από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να το κάνει δίχως μιζέρια, πήρε την απόφαση να μην το κάνει καθόλου. Γιατί μίζερα θα ήταν τα πράγματα στο διάστημα που ακολούθησε τη Eurovision, αφού λόγω της κρίσης τα μεροκάματα ήταν πολύ χαμηλά.

Ιδίως σε μια εποχή που είχε αναδυθεί ένα νέο είδος μουσικής και ο Γιώργος Αλκαίος ήταν ένα κομμάτι ενός άλλου ύφους, μιας άλλης δεκαετίας, το μισθολογικό κομμάτι ήταν ακόμα πιο αδυσώπητο προς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Ίσως να υπήρξαν και περιστατικά που τον ενόχλησαν, ίσως να υπήρξαν συμπεριφορές επιχειρηματιών της νύχτας που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά ο Γιώργος Αλκαίος ξέκοψε κάθε επαφή με το τραγούδι και τη νύχτα και επικεντρώθηκε σε κάτι άλλο.


Η πρώτη φωτό του Γιώργου Αλκαίου 11 χρόνια μετά

Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται στην εστίαση και πιο συγκεκριμένα έχει μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Πολλώνια της Μήλου. Πρόκειται για το Salt Suites and Executive Rooms, μια ξενοδοχειακή μονάδα με σουίτες 5 αστέρων, με τον τραγουδιστή να δείχνει πως είναι ικανός και στο κομμάτι της φιλοξενίας και της δημιουργίας μιας upper class εμπειρίας.

Κι αν κρίνουμε απ΄αυτό που βλέπουμε, δεν είναι απίθανο η επιλογή του αυτή να του βγήκε σε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό καλό, αφού τέτοιος χώρος και οι υπηρεσίες που παρέχονται, με εξαίρεση το φετινό καλοκαίρι, πρέπει να έβρισκαν διαρκή ανταπόκριση τα προηγούμενα χρόνια.

menshouse.gr