Ωραίος ο Δήμαρχος Μήλου: Αντί να λύσει ο ίδιος το θέμα στέγης του γιατρού του νησιού συνέλαβε τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας


Μάλλον ο Δήμαρχος Μήλου έχει λυμένα τα θέματα της υγείας των κατοίκων του νησιού και δεν χρειάζεται γιατρό στο νησί. Ή τον θέλει να κοιμάται στα παγκάκια...


Αλλιώς δεν εξηγείται η είδηση από το νησί της Μήλου πως ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού βρήκε τον μπελά του επειδή προσπάθησε να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του γιατρού του νησιού. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN τον μήνυσε ο Δήμαρχος της Μήλου επειδή διαμόρφωσε χώρο στο Κέντρο Υγείας προκειμένου προσωρινά να στεγαστεί εκεί ο γιατρός.

«Το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουμε φέτος ισχύει εδώ και τρία χρόνια και χωρίς να βρεθεί λύση από το Δήμο. Βρήκαμε αυτή τη λύση. Πάντα βρίσκαμε λύσεις μεσοβέζικες μέσω χορηγών. Αυτό θέλω να πω. Δεν βρήκαμε λύση από το Δήμο ο οποίος έπρεπε να ενσκήψει στο πρόβλημα και να βρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Άρα εγώ πάντα απευθυνόμουνα σε χορηγούς και έβρισκα μεσοβέζικες λύσεις», είπε αρχικά στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Κώστας Μακρής, πρόεδρος Κέντρου Υγείας Μήλου.
«Ξέροντας ότι έρχεται ο γιατρός, την τελευταία στιγμή αφού δεν είχα βρει άλλη λύση και μη θέλοντας να χάσω ούτε το γιατρό αλλά ούτε και να μείνει στο δρόμο, αναγκαστικά, σκέφτηκα στο ιατρείο του Αδάμαντα που βλέπετε είναι τεράστιο, είναι 120 τμ, ένα μέρος να το διαμορφώσω με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει προσωρινά - αφού συνεννοήθηκα με το γιατρό - και το είπα ότι δεν θα είναι ό,τι καλύτερο αλλά είναι ένας τρόπος μέχρι να μπορέσει να μου δοθεί λίγος χρόνος να μπορέσω και εγώ να εξασφαλίσω μία καλύτερη στέγη, αν και είναι πολύ δύσκολο αυτό», είπε στη συνέχεια ο κ. Μακρής.

«Με εντολή Δημάρχου μας συνέλαβαν. Και καταλήξαμε, λοιπόν, στο κρατητήριο. Μαζί με εμένα βέβαια συνέλαβαν δύο ανθρώπους οι οποίοι με βοήθησαν να διαμορφώσω αυτή την πρόχειρη κατασκευή», εξήγησε.

Τόνισε ακόμα πως δεν έγινε ζημιά στο ιατρείο. «Χρησιμοποιήσαμε γυψοσανίδες, δεν χρησιμοποιήσαμε βίδες αλλά μία ειδική κόλλα ώστε να είναι εύκολη η αποκαθήλωση όταν χρειαστεί. Δεν πειράξαμε καθόλου τα φώτα, κάναμε τομή για να μην πειράξουμε τα φώτα. Προσπαθήσαμε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουμε διαμονή για το γιατρό», συμπλήρωσε.