Βίγκαν μητέρα τάιζε τον 18 μηνών γιο της μόνο φρούτα και ωμά λαχανικά και πέθανε από ασιτία


Μια βίγκαν μητέρα από τη Φλόριντα κρίθηκε ένοχη για το θάνατο του 18 μηνών γιού της, τον οποίο τάιζε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά.


Η Σίλα Ο′ Λιρι , 38 ετών, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη των ενόρκων την Τετάρτη (29/6) για δολοφονία και μια σειρά από κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου για τον θάνατο του μικρού Έζρα Ο′ Λιρι το 2019.

Το αγοράκι της ζύγιζε μόλις 7,7 κιλά - τρία κιλά κάτω από το μέσο όρο - όταν οι γονείς του παρατήρησαν ότι είχε σταματήσει να αναπνέει.

Η Ο′ Λιρι με τον σύζυγό της, Ράιαν, είπαν στην αστυνομία ότι ο μικρός ακολουθούσε αυστηρή βίγκαν διατροφή - και επίσης ότι θήλαζε.

Είπαν ότι το παιδί δεν είχε φάει για περίπου μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του και είχε πρόβλημα ύπνου.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι το αγοράκι πέθανε από επιπλοκές λόγω υποσιτισμού.

Η Φρανσίνε Ντονουρούμο, Επικεφαλής της Ειδικής Μονάδας Θυμάτων στο Γραφείο του Εισαγγελέα της Πολιτείας της Φλόριντα, είπε ότι η Ο′ Λιρι απέτυχε να παράσχει στον γιο της Έζρα την κατάλληλη τροφή και υγειονομική περίθαλψη.

Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν αναζήτησε κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τον γιο της όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν άρρωστος.


LEE COUNTY SHERIFF'S OFFICE

«Επέλεξε να αγνοήσει τις κραυγές του», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα Σάρα Μίλλερ κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης. «Δεν χρειαζόταν ζυγαριά για να δει τα οστά του ούτε για να ακούσει το κλάμα του».

Επιπλέον πρόσθεσαν πως το ζευγάρι παραμελούσε και τα υπόλοιπα τρία παιδιά του - όλα ηλικίας κάτω των 11 ετών - όταν πέθανε ο Έζρα.

«Βρισκόμαστε εδώ επειδή τα παιδιά τους λιμοκτονούσαν τόσο πολύ που το μικρότερο πέθανε από την πείνα», δήλωσε η Μίλλερ.

Ο Ράιαν Ο′ Λιρι , 33 ετών σύζυγος της 38χρονης, πρόκειται να δικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν μια «πλήρης διατροφή» και να τρώνε ένα μείγμα λαχανικών, φρούτων, δημητριακών, γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και ποιοτικών πηγών πρωτεΐνες.