Γιώργος Κιμούλης κατά Ζέτας Δούκα και Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών: «Με βάλατε στην ίδια μοίρα με Φιλιππίδη και Χαϊκάλη»


«Με καταστρέψατε χωρίς να με ακούσετε» - «Η απόφασή σας να µε διαγράψετε αποτελεί όνειδος για την ιστορία του ΣΕΗ» αναφέρει ο ηθοποιός στην πολυσέλιδη αγωγή του 


- Κάνει λόγο για «τεράστια οικονοµική ζηµία» - «Η Ζέτα ∆ούκα καπηλεύεται το #metoo» υποστηρίζει και κατηγορεί τη συνάδελφό του για «αριβισµό»

Μύδρους κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αλλά και κατά της συναδέλφου του και αντιδίκου του Ζέτας Δούκα την οποία κατηγορεί μάλιστα για καπηλεία του κινήματος #metoo και αριβισμό, εξαπολύει ο Γιώργος Κιμούλης σε πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την αγωγή του, ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά του ΣΕΗ και της απόφασής του να τον διαγράψει οριστικά και ζητεί να του επιδικασθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη.

Στο κείμενο της αγωγής που κατέθεσε στο αστικό δικαστήριο, διά του δικηγόρου Βασίλειου Καπερνάρου, ο ηθοποιός χαρακτηρίζει την απόφαση του ΣΕΗ για διαγραφή του όνειδος στην ιστορία της σωματειακής του δράσης και επισημαίνει ότι αυτή «διέπεται από πλήρη μεροληψία, εκδικητικότητα και υποκειμενικότητα». Η νέα αγωγή του κ. Κιμούλη έρχεται να προστεθεί στις δύο άλλες που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.


Με την πρώτη από αυτές τις αγωγές ο ηθοποιός ενάγει τη Ζέτα Δούκα, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 τον είχε καταγγείλει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της για άσκηση σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, καθώς και τους συναδέλφους τους Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά. Οι δύο τελευταίοι εμφανίστηκαν ως μάρτυρες της Ζ. Δούκα, αναφέροντας ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την καταγγελία της για σωματική και λεκτική κακοποίησή της από τον Γ. Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην παράστασης «Πιο κοντά». Η δεύτερη αγωγή που είχε καταθέσει τότε ο Γ. Κιμούλης είναι και πάλι κατά του ΣΕΗ, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα και ακόμη κατά δύο μελών του.

«Με κρέμασαν στα μανταλάκια»

Τώρα ο ηθοποιός στρέφεται και πάλι κατά του, πρώην πλέον για τον ίδιο, ΣΕΗ, υποστηρίζοντας ότι τον «κρέμασε στα μανταλάκια» και ότι έσπευσε να τον διαγράψει οριστικά από μέλος του χωρίς καν να ακούσει τα δικά του επιχειρήματα έναντι των καταγγελιών που είχε υποβάλει δημοσίως εις βάρος του η Ζέτα Δούκα, καθώς και οι προαναφερόμενοι δύο ηθοποιοί, όπως επίσης και οι Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Φαίη Ξυλά, Μπέττυ Νικολέση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αιμιλία Υψηλάντη, Κώστας Αρζόγλου, Τζένη Ιωακειμίδου, Φαίη Κοκκινοπούλου. Επιπρόσθετα, με τη νέα αγωγή του, την τρίτη κατά σειρά, εγκαλεί το ΣΕΗ διότι, όπως αναφέρει, τον έβαλε στην ίδια μοίρα με άλλους δύο συναδέλφους τους που ελέγχονται για ειδεχθή εγκλήματα.

Πρόκειται για τους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, τους οποίους μπορεί να μην κατονομάζει στην αγωγή του, αλλά ξεκάθαρα τους «φωτογραφίζει». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο φάκελος της υπόθεσής μου αφορά ψευδείς ισχυρισμούς περί ελαφράς σωματικής βλάβης (…) Συνεκτιμήθηκε όμως με άλλους δύο φακέλους, εκ των οποίων ο ένας αφορά υπόθεση ηθοποιού ο οποίος φέρεται, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, ως κατηγορούμενος για τα ειδεχθή εγκλήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, ενώ ο δεύτερος αφορά υπόθεση ηθοποιού εις βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου».

Ο ηθοποιός κάνει, δε, λόγο για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας προς το πρόσωπό του και διερωτάται εάν στον ίδιο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής διαγραφής του από το ΣΕΗ, σε άλλους συναδέλφους του που κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματα, όπως βιασμοί και απόπειρες βιασμών, ποια ποινή επιβλήθηκε; Καταγγέλλοντας «αντισυναδελφική και μεροληπτική συμπεριφορά» του ΣΕΗ του προς το πρόσωπό του, ο Γ. Κιμούλης υποστηρίζει ακόμη στην αγωγή του πως στην πρόταση-γνωμοδότηση για διαγραφή του προς τα μέλη του, περιλαμβάνονται και καταγγελίες ηθοποιών οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιόν του για να τις υποστηρίξουν.

«Τούτο σημαίνει ότι δημιουργείται, εσκεμμένα, η εντύπωση στον ψηφίσαντα ότι εις βάρος μου εκκρεμούν 13 καταγγελίες, ενώ εν τοις πράγμασι δεν λαμβάνονται υπόψη οι τρεις», υπογραμμίζει ο ηθοποιός και προσθέτει: «Παράλληλα, στον κατάλογο των “καταγγελλόντων” περιλαμβάνονται και οι μάρτυρες υπεράσπισης της Γεωργίας (Ζέτας) Δούκα, οι οποίοι δεν είναι επί πραγματικού καταγγέλλοντες, αφού ουδεμία εις βάρος τους συμπεριφορά καταγγέλλουν, παρά συνηγορούν (ψευδώς) υπέρ της καταγγέλλουσας. Δηλαδή ο κ. Ψαρράς και η κ. Χρυσικού στην μεν τηλεόραση παίζουν τον ρόλο του μάρτυρα, στο δε Πειθαρχικό Συμβούλιο τον ρόλο του καταγγέλλοντος, αφού έτσι ήθελε/τους αναβάθμισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Επομένως, οι τηλεοπτικές εις βάρος μου καταγγελίες, τις οποίες αυτεπαγγέλτως εξέτασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο, είναι 8. Η προσπάθεια στοχοποίησής μου και η απολύτως στρατευμένη και εκδικητική συμπεριφορά των μελών του ΣΕΗ, ανεξαρτήτως οργάνου στο οποίο συμμετέχουν, δεν έχει τέλος.