Μαζωνάκης-Σχοινάς: Το οριστικό τέλος μιας συνεργασίας


Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Σχοινά - Την Πέμπτη το πρωί άρχισαν να ενημερώνονται και οι πελάτες που είχαν κάνει κρατήσεις για το opening


 - Οι απαντήσεις μέσω Instagram

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ έπεσαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους στην συνεργασία του Γιώργου Μαζωνάκη με τον Διονύση Σχοινά, όταν ο τελευταίος αποχώρησε από την πρόβα generale λέγοντας ότι είχε σοβαρό πρόβλημα με την μέση του και έπρεπε να κάνει ένεση.

Την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με το παρασκήνιο που πάντα υπάρχει σε τέτοια θέματα, ενημέρωσε με sms ότι αποχωρεί από το σχήμα, που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη μετά από δυο αναβολές έναρξης, αναβολές που έδωσαν τροφή για σχόλια και σενάρια γύρω από το τι συμβαίνει ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις εδώ και χρόνια και η συνεργασία τους ήταν κάτι που δεν προέκυψε τυχαία.

Ο Μαζώ την ήθελε, ο Σχοινάς επίσης. Τελικά όμως δεν θα πραγματοποιηθεί αφού ο τελευταίος ενημέρωσε για την αποχώρηση του χθες το πρωί μετά από μια πρόβα generale που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σε ό,τι αφορά το περίφημο θέμα της αφίσας, ο Διονύσης Σχοινάς την είχε αναρτήσει στο Instagram του, κάτι που δείχνει ότι πρόβλημα δεν υπήρξε, ή αν υπήρξε λύθηκε και δεν ήταν τελικά τόσο σοβαρό ώστε να τινάξει στον αέρα το σχήμα.

Είχε συμφωνηθεί να κάνει δυο προγράμματα σύμφωνα με όσα διαρρέουν, όμως τελικά για λόγους που πιθανόν γνωρίζει μόνο ο ίδιος, αποχώρησε οριστικά, ενώ ήδη από την Πέμπτη το βράδυ οι φήμες για το τέλος τους σχήματος είχαν πλέον φουντώσει για τα καλά.

Τελικά, το μεσημέρι της Παρασκευής με μια ανάρτηση του έδωσε τη δική του εξήγηση για την απόφαση του γράφοντας: «Αγαπημένα μου φιλαράκια επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια, ο λόγος που αποχώρησα ήταν γιατί δυο φορές ακυρώθηκε η sold out πρεμιέρα μας, χωρίς να ξέρω το λόγο! Πιστεύω στον αμοιβαίο σεβασμό κι έτσι πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια! Οπότε θεώρησα σωστό να αποχωρήσω υπερασπιζόμενος το όνομα μου, την καριέρα μου και τον εαυτό μου».


Δήλωση η οποία δείχνει ότι ο Σχοινάς ήθελε ή τουλάχιστον αυτό βγαίνει προς τα έξω με τα γραφόμενα του, να έχει ισότιμο λόγο με τον Γιώργο Μαζωνάκη, δείχνοντας ότι δεν επιθυμούσε να έχει μόνο την ίδια γραμματοσειρά με το πρώτο όνομα στην αφίσα.

Κι ως είθισται στη νύχτα που ισχύει το ρητό «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» ο Μαζώ που δεν συνηθίζει να προκαλεί τέτοιες καταστάσεις στις συνεργασίες του, υποδέχτηκε την αποχώρηση του Σχοινά ως ένα τετελεσμένο για το οποίο δεν μπορούσε να κάνει τίποτε.

Μετά την περσινή του σεζόν, η οποία ήταν μια από τις καλύτερες της προσωπικής του διαδρομής ήθελε να επιστρέψει εξίσου δυναμικά φέτος τον Σεπτέμβρη, απλά δεν έμελλε τελικά αυτό να συμβεί με τον Διονύση Σχοινά, όσο και αν ο Μαζώ ήθελε να είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» επι σκηνής.