Πόσο σeξ την εβδομάδα χρειάζεται για να μην κινδυνεύουμε από καρδιά και κατάθλιψη


Το σeξ είναι ευχαρίστηση, αλλά εκτός από την ηδονή προσφέρει και πολλά ωφέλη στον οργανισμό μας. Συχνές επαφές μπορούν να μας θωρακίσουν απέναντι σε ασθένειες του σώματος αλλά και του εγκεφάλου.


Πολλοί επιστήμονες το πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, αφού θεωρούν πως το σeξ είναι εξίσου σημαντικό με την διατροφή μας, τη γυμναστική, και την αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ.

«Μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία, η καρδιαγγειακή υγεία και η κατάθλιψη είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζει θετικά η σeξουαλική δραστηριότητα», λέει η Kaye Wellings, καθηγήτρια σeξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Έχει αποδειχθεί ότι συχνές και σταθερές επαφές προσφέρουν προστασία από καρδιακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ακράτειας.

2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθούν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α που βοηθάει στην προστασία από μολύνσεις.

3 φορές σeξ την εβδομάδα προσφέρει 45% περισσότερξ προστασία από προβλήματα κυκλοφορικού και καρδιάς.

Στη περίοδο της πανδημίας όσοι είχαν συχνές ερωtικές επαφές κινδύνευσαν 35% λιγότερο από κατάθλιψη.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά των επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι το σeξ δεν βελτιώνει την υγεία, αλλά οι υγιείς άνθρωποι κάνουν περισσότερο σeξ.