"Ό,τι μου ανήκει είναι ένα σώμα, λίγο χώμα, μια ψυχή..." Ο Στέλιος Μαργωμένος στον HeartPlus - Το podcast της 5/10 με την Αλχημίστρια Ζωή Βασιλοπούλου - Μαζί της ο Θοδωρής Τσέλας



Μερικά από τα ρεφραίν του στιχουργού και μαχητή της ζωής, Στέλιου Μαργωμένου.


"Τα πιο μεγάλα «Σ’ Αγαπώ», τα λένε οι ψεύτες.
Αυτοί που τάζουνε και φεύγουνε σαν κλέφτες
Το «Σ’ Αγαπώ» δεν θα τ’ ακούς από εμένα,
όμως, να ξέρεις τώρα πια, είμαστε ένα"

"Δώσε ένα τέλος να αρμόζει
κάνε μια έξοδο μεγάλη
να σε χειροκροτήσουμε όλοι
τα πλήθη μάγεψε και πάλι"

"Ό,τι μου ανήκει είναι ένα σώμα, λίγο χώμα, μια ψυχή
Σε παρακαταθήκη
Αυτά υπογράφω στη διαθήκη"

"Όλα είναι τίποτα αν δεν αγαπήσεις
Τ’ αστέρια δεν μπορείς να δεις
Τότε γιατί να ζήσεις"

Τα τελευταία χρόνια δέχτηκε άσχημο χτύπημα της μοίρας, προβλήματα οικονομικά, υγείας, βρήκε, όμως, τη δύναμη και το κουράγιο να παλέψει και να αλλάξει την κατάσταση περνώντας δυνατά μηνύματα αισιοδοξίας.

Τώρα με συμπαραστάτη τον συμπατριώτη του, Ιμβριώτη καθηγητή Δημήτρη Καραβασίλη αποτυπώνει τη «μάχη» για την υγεία του σε ένα βιβλίο, για να μπορέσει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που βρίσκονται στην ίδια θέση αλλά και τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία των ασθενών ώστε η προσπάθειθά τους να έχει καλύτερα αποτελέσματα.


Το βιβλίο του θα παρουσιαστεί Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών(Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη, τηλ 2109347957)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζήνα Κουτσελίνη,Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια

Ιφιγένεια Μορφίρη, Ψυχολόγος Ψ.Ν.Α. Πανεπιστημίου Paul Valery Montpellier III

Σάκης Μπουσδούνης, Δημοσιογράφος

Κωνσταντίνα ΠετροπούλουMD,PhD,Συντονίστρια Διευθύντρια Β´ κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Νίκος Συρίγος, Δημοσιογράφος

Τραγούδι Χάρης Μακρής

Πιάνο Χρήστος Καραβασίλης

Ο γλύπτης Κωνσταντίνος Βαλαής θα κλείσει τη βραδιά με μια έκπληξη!


Στην συνέντευξη μας, μεταξύ ιστοριών για τα τραγούδια αλλά και πολλά άλλα μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Μαργωμένος: 

«Ο μυστηριώδης κύριος Guillain-Barré είναι ένα αυτοάνοσο σύνδρομο που μέσα σε λίγες ώρες σου καταστρέφει το νευρικό σύστημα και δεν… υπάρχεις. Δεν κουνάς τίποτα, μόνο ακούς και το μυαλό σου δουλέυει με χίλια. Μετά από πολλά, χειρουργία, ταλαιπωρία κλπ τις πρώτες μέρες στο ΕΚΑ ενώ δε κουνάω τίποτα αλλά μιλάω, γιατί μου έχουν βγάλει τα σωληνάκια για την τραχειοστομία, λέω στη γυναίκα μου: Φέρε ένα χαρτί και ένα στυλό να σου πω να γράψεις κάτι. Κι έτσι έγραψα ξανά μετά από πολύ καιρό:

Ελπίδα έλα και πάρε με αγκαλιά
Βάλε στα πόδια μου φτερά…

Ηταν λόγια που έβγαιναν μέσα από την ψυχή μου.
Την τελευταία λέξη μου δεν την είχα πει!


Ακούστε το podcast με τον Στέλιο Μαργωμένο...