Αλχημιστές - Δεν προχωράωΤα μέλη του συγκροτήματος, επηρεασμένοι από παλιά λαϊκά τραγούδια και σμυρνέικα ακούσματα, παρέα με την έμπειρη καθαρή προσέγγιση του Αντώνη Γούναρη στην ενορχήστρωση, παρουσιάζουν το τραγούδι ''Δεν προχωράω'', σε στίχους και μουσική των Αλχημιστών.


Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε σε ένα music video γεμάτο συμβολισμούς σε σκηνοθεσία Βάιου Χριστοδούλου.

Το video μας ταξιδεύει στις αναμνήσεις μας.. στους δεσμούς που είχαμε με δικούς μας ανθρώπους και δεν είναι πλέον μαζί μας, αλλά και τα συναισθήματα που μας κρατάνε πίσω, όμως επιλέγουμε να μην προχωρήσουμε μπροστά.

Γι' αυτό και όλο το video είναι σε αντίστροφη κίνηση (reverse).

Την παραγωγή επιμελείται ο Βίκτωρ Πολυδώρου και κυκλοφορεί ψηφιακά από την Polymusic.

Οι ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ είναι:

Βασίλης Παγώνης – Φωνή, Κιθάρες

Βάιος Χριστοδούλου – Πλήκτρα, programming

Βασίλης Δημούδης – Μπουζούκι, φωνητικά

Λευτέρης Παναγιάς – Τύμπανα,κρουστά


Αλχημιστές portraitΟι Αλχημιστές ξεκίνησαν στις αρχές του 2001 από μια παρέα φίλων και με κεντρική ιδέα το «πάντρεμα» διαφορετικών μουσικών στυλ και ακουσμάτων, αρχικά διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δουλεύοντας σε δικές τους ιδέες. Eξ αρχής ''πάντρευαν'' ηλεκτρικό ήχο με τα Ελληνικά ακούσματα και το μπουζούκι.

Τα live ξεκίνησαν από φεστιβάλ και μικρούς χώρους ενώ αργότερα συμμετείχαν σε σταθερή βάση σχεδόν σε όλες τις μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως: Σταυρός του Νότου, Rodeo, Στίγμα, Μουσική σκηνή Αθηνά, Όνομα του Ρόδου, Οξυγόνο live, Ρυθμός stage, Σφίγγα live stage.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις /συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν σε 3 θεατρικές παραστάσεις παίζοντας ζωντανά ενώ παράλληλα είχαν και την μουσική επιμέλεια.

Οι συνεργασίες τους όλα αυτά τα χρόνια δισκογραφικά και σε live εμφανίσεις, πολλές και ετερόκλητες : Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Καρράς, Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Σπυρόπουλος, Καίτη Γαρμπή, Αντώνης Γούναρης κ.α.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Βασίλης Καρράς κυκλοφόρησε το τραγούδι ''Σμυρναίικο'' σε μουσική των Αλχημιστών και στίχους του Γιάννη Μπουρνέλη.

Πλέον ανήκουν στο δυναμικό της Polymusic και κυκλοφορούν το νέο τους τραγούδι με τίτλο ''Δεν προχωράω''.ΔισκογραφίαFull Albums

Καύτρα (2008)

Όλα γυρίζουν (2010)Digital Singles

Χειμώνες (2012)

Πάρε με απόψε (2013)

Φταίει που έφυγες (2014)

Μεγάλη νύχτα (2014)

Έξω από μπαρ (2015)

Τέρμα το ψέμα (2016)

Με ένα τηλέφωνο (2017)

Δώσε μου πνοή (2018)

Παγίδα (2019)

Ντρέπομαι (2020)

Δεν προχωράω (2022)