Γιάννης Ταυλάς - "Αισιόδοξο τραγουδάκι"


Ο Γιάννης Ταυλάς παρουσιάζει το τραγούδι – προπομπό του καινούργιο του album, με τίτλο «Αισιόδοξο τραγουδάκι» σε δικούς του στίχους και μουσική. 


Με βασικά στοιχεία του το χιούμορ και τη θετική διάθεση μας υπενθυμίζει πως "Μια μέρα θα πεθάνουμε, κανένας δε γλυτώνει" και αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε γιατί να μην κάνουμε και λίγη πλάκα;

Από την άλλη τα πιο σοβαρά πράγματα ίσως να λέγονται με κωμικό τρόπο. Μπροστά στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι, μοίρα κοινή και οι διαφορές μας όπως και να έχει κάθε φορά είναι ασήμαντες μπροστά στο τέλος για αυτό: "Σου λέω μόνο ν' αγαπάς, δεν είναι τετριμμένο και τώρα που τελείωσα, φίλα με βλαμμένο"!

Η ηχοληψία, η μίξη, η ενορχήστρωση και το παίξιμο όλων των οργάνων έγιναν από τον Γιάννη Ταυλά (PirARTe studio), το mastering από τον Αντώνη Τζώρτζη (Exceptional Mastering), οι φωτογραφίες είναι της Πόπης Στέλλας Τσίτου και η γραφιστική επεξεργασία του εξωφύλλου από την A. Koufi.

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube ΕΔΩ


Κυκλοφορεί από την PirARTe audiovisual productions στις πλατφόρμες:


● iTunes/Apple Music: https://apple.co/3UJMAbkΚάντε του Γιάννη του Ταυλά unfollow, dislike και unsubscribe στα social media
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ταυλά


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στην ηλικία των 8 χρόνων. Είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, πολύ-οργανίστας, καθηγητής μουσικής και μουσικός παραγωγός. Έλαβε με άριστα πτυχία κλασικής αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας καθώς και δίπλωμα κλασικής κιθάρας και σύνθεσης. Έχει γράψει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έργα για κιθάρα, πιάνο και κύκλους τραγουδιών. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ‘’Τέσσερεις Τριλογίες’’ στον οποίο συμμετέχουν 15 τραγουδιστές και 26 μουσικοί.
Έχει ενορχηστρώσει για την συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της Ε.Ρ.Τ.

Έχει παράλληλα ασχοληθεί με το θέατρο, γράφοντας μουσική για παραστάσεις, κάνοντας μουσική διδασκαλία, αλλά και συμμετέχοντας ως performer σε παραγωγές του Υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου κ.α. Ως μουσικός έχει ηχογραφήσει για τους Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κότσιρα, Σπύρο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπαλάφα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελή Κυραμαργιό κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Alcedo folk band από το 2018, μαέστρος της Aνοιχτής Oρχήστρας από το 2021 και εργάζεται στην μουσική εκπαίδευση από το 2010. Αυτή την εποχή εμφανίζεται με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωνσταντίνο Πουλή στη μουσική σκηνή Ορφέα στην Κυψέλη.