Έρευνα: Γιατί το πρόστυχο σεξ σε κάνει πιο έξυπνο;


Μήπως δεν έχουν άδικο σε αυτό που λένε οι έρευνες.


Πλέον το σεξ έχει προχωρήσει για τα καλά και όλοι το έχουν γυρίσει στο πιο kinky sex, και φυσικά όλοι έχουν κάποιο λόγο να το κάνουν. Τώρα όμως η νέα αυτή έρευνα δείχνει πως το πρόστυχο και πιο ιδιαίτερο σεξ μπορεί να σε κάνει πολύ πιο δημιουργικό απ’ ότι είσαι.


Δεν το λέμε εμείς φυσικά και δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, το είπε η έρευνα.


Πλέον ο κόσμος δέχεται σαν φυσιολογικά εκείνα τα πράγματα που κάποτε θεωρούνταν ταμπού.

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα του Psychology of Consciousness: Theory, Research and Practice, η τροποποίηση της συνείδησης που συμβαίνει όταν κάποιος υποτάσσεται στον ερωτικό του σύντροφο ή τον υποτάσσει κατά τη διάρκεια του σεξ, οδηγεί σε μία ροή που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της επίγνωσης και της δημιουργικότητας.

Με λίγα λόγια αν είσαι επιρρεπής στο πιο πρόστυχο σεξ αυτό σε κάνει πιο έξυπνο και πιο ανοιχτό άνθρωπο.

PHOTO GALLERY


Αφού εξετάστηκαν τα δείγματα σιέλων τους από πριν και μετά τις δραστηριότητες και δόθηκαν απαντήσεις των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι ερευνητές παρατήρησαν μία συνεπή σχέση μεταξύ τους στις kinky πράξεις αλλά και μία αλλαγμένη κατάσταση συνείδησης. 

Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που είχαν το «κάτω χέρι» αισθάνθηκαν πως ο χρόνος κυλούσε πιο αργά απ’ ότι στην πραγματικότητα (transient hypofrontality), ενώ εκείνοι με το «πάνω χέρι» βίωσαν μία έντονη αίσθηση ροής ή ελέγχου και απώλεια αυτοσυνείδησης, που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της δημιουργικότητας.