Αυτές είναι δέκα από τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης που ίσως δεν γνωρίζετε


Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι… Η λίστα με τις όμορφες, μεγαλοπρεπείς και ιστορικές πρωτεύουσες αλλά και μεγαλουπόλεις της Ευρώπης είναι μεγάλη και οι επιλογές για ένα ταξίδι πολλές. 


Ωστόσο από την άλλη οι μικρές όμορφες πόλεις, άγνωστες στους περισσότερους και (συνήθως) μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν πολλά, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλά όμορφα σημεία να δείξουν στους επισκέπτες του

Τι κι αν οι περισσότεροι σκεφτόμαστε πως η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε σε μια χώρα είναι να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα. Οι μικρές πόλεις είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε πραγματικά έναν τόπο, να βγούμε από την πεπατημένη και να γνωρίσουμε στην ουσία ξένα μέρη, δηλαδή τους ανθρώπους τους, τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα, την καθημερινότητα και τη διαφορετικότητα.

Οι πόλεις ή κωμοπόλεις της Ευρώπης μπορεί συχνά να στερούνται μεγάλων μουσείων και διάσημων καφέ ή εστιατορίων, συναγωνίζονται όμως σε ομορφιά– και μάλιστα με αξιώσεις- πολλές μεγαλουπόλεις και πρωτεύουσες της γηραιάς ηπείρου.

Επίσης, η διαμονή και η διατροφή είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο προσιτές οικονομικά ενώ σίγουρα εάν θεωρείτε τον εαυτό σας περισσότερο ταξιδιώτη παρά τουρίστα, θα εκτιμήσετε όσα αυτές οι 10 παρακάτω μικρές πόλεις έχουν να σας προσφέρουν.

Εμείς κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε αυτές και σας δίνουμε ιδέες για τα μελλοντικά σας πλάνα!

1.Manarola, Ιταλία


2.Biertan, Ρουμανία


3.Dinant, Βέλγιο


4.Gruyares, Ελβετία


5.Sintra, Πορτογαλία


6.Hallstatt, Αυστρία


7.Colmar, Γαλλία


8.Reine, Νορβηγία


9.Portree, Σκωτία


10.Giethoorn, Ολλανδία