Ούτε τσίχλες, ούτε πλύσεις: Το απλό «μυστικό» για να διώξετε την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου σε χρόνο dtΤο «όπλο» για να μη μυρίζει σκόρδο η αναπνοή


Την 25η Μαρτίου όλοι λίγο πολύ τιμούμε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά του. 

Αν και βέβαια το σκόρδο, εκτός από την 25η Μαρτίου το καταναλώνουμε συχνά και στο αγαπημένο μας τζατζίκι, αλλά και σε πολλά φαγητά γιατί δίνει νοστιμιά και αρώματα μοναδικά!

Και όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε τις επόμενες ώρες αλλά και την επόμενη μέρα από το φαγοπότι, πώς θα απαλλαγούμε από τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή μας. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως να μην μυρίζει το σκόρδο στο στόμα, υπάρχει το αντίδοτο.

Τι κάνουμε λοιπόν για να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο στο στόμα; Αρκεί μία αρωματική τσίχλα και το πλύσιμο των δοντιών ή μήπως δουλεύουν τα παλιότερα γιατροσόφια όπως το μάσημα του μαϊντανού και του δυόσμου ή ακόμα και του κάρδαμου;

Αμερικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι γάλα μπορεί να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σκόρδου.

Κάποιοι άλλοι ερευνητές ύστερα από απανωτά πειράματα απέδειξαν ότι το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της οσμής του σκόρδου, απ’ όλες τις αρωματικές τσίχλες μαζί.

Οι ωμές τροφές αποδεικνύονται πανίσχυροι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κακοσμίας που προκαλεί στην αναπνοή η κατανάλωση σκόρδου. Με τα ένζυμα που περιέχουν να «κάνουν τη δουλειά» και να λειτουργούν σαν αντίδοτο στις δυσάρεστες οσμές.

Την επόμενη φορά που θα φάτε σκόρδο, θυμηθείτε!