Πρόστιμο 20 εκατ στη Microsoft για διακράτηση δεδομένων ανηλίκων: Χωρίς τη γονική συναίνεση συνέλεγε δεδομένα για πέντε χρόνια
Η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεπεράσει τους ισχυρισμούς των αμερικανικών αρχών για συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χωρίς τη γονική συναίνεση.


Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ( FTC) από το 2015 έως το 2020, η ομάδα συνέλεξε δεδομένα από παιδιά κάτω των 13 ετών που εγγράφηκαν στο σύστημα παιχνιδιών Xbox χωρίς τη γονική άδεια και διατήρησε τις πληροφορίες.


Για να ανοίξουν έναν λογαριασμό, οι χρήστες έπρεπε να δώσουν το όνομα και το επώνυμό τους, μια διεύθυνση email και την ημερομηνία γέννησής τους.

Μια πρακτική που, για το Ftc, παραβίασε τον νόμο για την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο, ο οποίος αντίθετα απαιτεί τη γονική συναίνεση.

«Η ρύθμιση μας διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών τους στο Xbox και περιορίζει τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέγει και να αποθηκεύει η Microsoft για τα παιδιά», δήλωσε ο Samuel Levine, επικεφαλής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC. «Αυτή η ενέργεια θα πρέπει επίσης να καταστήσει απολύτως σαφές ότι τα avatar, τα βιομετρικά στοιχεία και οι πληροφορίες υγείας των παιδιών δεν εξαιρούνται από τον νόμο για την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο», πρόσθεσε ο Levine.

Με πληροφορίες από ansa.it

Ελλάδα Αθήνα