Έρευνα: Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στο μέγεθος του πέους - Η θέση της Ελλάδας

 

Μια ερώτηση που διαιωνίζεται και δεν απαντάται ξεκάθαρα εδώ και χρόνια είναι αν «το μέγεθος μετράει». 

Οι απόψει διίστανται επί του θέματος και το σίγουρο είναι πως δεν θα δοθεί ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση. 

Ή τουλάχιστον αυτό κάνει τους περισσότερους να αισθάνονται καλύτερα. Για όσους από την άλλη πιστεύουν ότι όντως το μέγεθος μετράει μια ομάδα ερευνητών ανέλυσε δεδομένα από σχεδόν 90 χώρες για να διαπιστώσει οι άνδρες ποιας χώρας έχουν το μέσο μέγεθος πέους, όταν βρίσκεται σε στύση. Παγκοσμίως ο μέσος όρος μεγέθους ενός μορίου είναι τα 13.58 εκατοστά.

Αν αναζητείται τους... πρωταθλητές αυτοί βρίσκονται κυρίως στη Λατινική Αμερική καθώς οι άνδρες από τον Ισημερινό εμφανίζονται ως οι πιο προικισμένοι στον κόσμο, φτάνοντας τη μεζούρα κατά μέσο όρο στα 17,6 εκατοστά, ένας αριθμός που ξεπερνά το 10% του σώματός τους.

«Κανένα άλλο θέμα δεν έχει ζητηθεί περισσότερο από το μέσο μέγεθος των ανδρικών γεννητικών οργάνων», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της έρευνας του World Data, εξηγώντας ότι η ομάδα διεξήγαγε μελέτες που εκτείνονται από το 2001 για να δημιουργήσει την ολοκληρωμένη λίστα.
 

Πίσω από το Εκουαδόρ βρίσκεται το Καμερούν με μέσο όρο 16.67 εκατοστά, η Βολιβία με 16.51 εκατοστά, το Σουδάν με 16.47 εκατοστά και η Αϊτή με 16.01 εκατοστά. Ψηλά στη λίστα είναι επίσης η Κούβα και η Ολλανδία με 15,87 εκατοστά, η Γαλλία με 15,74 εκατοστά, ο Καναδάς με 15,71 εκατοστά και η Αίγυπτος με 15,57 εκατοστά.  Οι ΗΠΑ από την οποία προέρχονται οι ερευνητές δεν στάθηκαν στο… ύψος τους, κατεβαίνοντας στην 60η θέση της λίστα. Το μέσο μέγεθος πέους σε στύση για έναν Αμερικανό άνδρα είναι 13,58 εκατοστά, σύμφωνα με την έρευνα. 

Δείτε ΕΔΩ την ολοκληρωμένη λίστα

Από την άλλη, όσο αφορά στους μικρότερους μέσους όρους πέους είναι η Καμπότζη με 10.04 εκατοστά, ενώ κοντά τους είναι Σρι Λάνκα με 10.89 εκατοστά και οι Φιλιππίνες με 10.85 εκατοστά. Χαμηλά στη λίστα είναι επίσης η Κίνα με 13,07 εκατοστά, η Τουρκία με 12,99 εκατοστά, η Ιρλανδία με 12,78 εκατοστά και η Ρουμανία με 12,73 εκατοστά. 

Η θέση της Ελλάδας στα μεγέθη πέους


Αν αναρωτιέστε κατά πόσο οι Έλληνες κρατούν... ψηλά τη σημαία, η απάντηση είναι πως μάλλον όχι και τόσο. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι στην 75η θέση της κατάταξης των 90 χωρών με 13.30 εκατοστά, όντας οριακά πάνω από τους Ρώσους  που καταγράφουν κατά μέσο όρο τα 13.21 εκατοστά. 

Ενδιαφέρον είναι επ΄σιης ότι οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία συσχέτιση μεταξύ του ύψους και του μεγέθους του πέους – καταρρίπτοντας τον παλιό μύθο ότι οι ψηλότεροι άντρες συνήθως έχουν μεγαλύτερα μέλη. Ενώ οι άνδρες του Ισημερινού έχουν τα μεγαλύτερα πέη σε στύση, ο μέσος άνδρας σε αυτή τη χώρα είναι κοντός, με ύψος μόλις 1,53 ύψος. Από την άλλη πλευρά, οι Ιρλανδοί άντρες βρίσκονται στην 71η θέση στη μελέτη μεγέθους, με τη μέση στύση να είναι 12,78 εκατοστά.

Συχνά υποστηρίζεται ότι το μήκος του ανδρικού άκρου μπορεί να προσδιοριστεί από το μέγεθος του παπουτσιού ή το μήκος του δείκτη του χεριού. Σε τρεις από τις περισσότερες από 40 μελέτες που αξιολογήθηκαν εδώ, δεν προσδιορίστηκε σύνδεση με το μήκος του δείκτη του χεριού.