Πότε το μυαλό των γυναικών γεμίζει με εpωτικές φαντασιώσεις

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lethbridge στον Καναδά και δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, οι γυναίκες έχουν περισσότερες εpωτικές φαντασιώσεις κατά την περίοδο των γόνιμων ημερών τους.


Όπως αναφέρει η μελέτη στις γόνιμες ημέρες, οι εpωτικές φαντασιώσεις αυξάνονταν και οδηγούσαν σε περισσότερη εpωτική διέγερση. Ανέφεραν μάλιστα και μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στις φαντασιώσεις τους εκείνες τις ημέρες του μήνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες χωρίς σχέση και κυρίως φοιτήτριες, οι οποίες κράτησαν ένα ημερολόγιο φαντασιώσεων για έναν μήνα. Οι συμμετέχουσες ανέφεραν πως είχαν κατα μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις ανά ημέρα. Αλλά τις ημέρες που είχαν ωορρηξία, οι φαντασιώσεις ήταν σχεδόν διπλάσιες και έφταναν τις 1,3 ημερησίως.

Οι γυναίκες ανέφεραν μάλιστα πως αυτές οι φαντασιώσεις ήταν πιο έντονες σε σχέση με τις άλλες που είχαν στις μη γόνιμες ημέρες. Εκείνες της ημέρες μάλιστα, το ποσοστό παρουσίας των ανδρών στις φαντασιώσεις των γυναικών έφτασε στο 96%, δείχνοντας πως οι ορμόνες της γονιμότητας επηρεάζουν τα σeξουαλικά τους ενδιαφέροντα.

Οι ερυνητές ζήτησαν μάλιστα από τις συμμετέχουσες να κοιτάξουν εικόνες αρρενωπών και θηλυπρεπεων ανδρών καθώς και άλλων γυναικών , στις τρεις φάσεις του μηνιαίου τους κύκλου, αλλά δεν παρατήρησαν περισσότερο ενδιαφέρον στους αρρενωπούς άνδρες ή στους άνδρες γενικά κατά την περίοδο της ωορρηξίας. Λογικά δεν υπήρξε έυρημα, γιατί οι φωτογραφίες ήταν οι ίδιες σε κάθε περίοδο και ο λόγος δεν ήταν ορμονικός.

«Το μήνυμα της έρευνας είναι πως οι ψυχολόγοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν μελετούν τη γυναικεία σeξουαλική επιθυμία. Είναι σημαντικό το να έχουμε επίγνωση αυτών των αλλαγών στη γυναικεία σeξουαλικότητα όταν ερευνούμε παράγοντες γυναικείου σeξουαλικού ενδιαφέροντος. Τα πιο μικρά πράγματα θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγάλη διαφορά στα ευρήματα, ακόμα και το πότε καλούνται να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο ή το πότε αξιολογείται η ερωτική διέγερση», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Samantha Dawson.