Η Μπέσσυ Αργυράκη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τoν συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, "ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ"

 

Έως σήμερα είχαμε συνηθίσει τους καλλιτέχνες να διεκδικούν μια θέση στην Βουλή ή στην Ευρωβουλή όπου οι θέσεις είναι έμμισθες. 


Το τι πρόσφερε ο καθένας τους και κυρίως πως αξιοποιήθηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου, προς την αναγνωρισιμότητα τους θέλει πολλή κουβέντα.

Καλλιτέχνες που να ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου οι θέσεις είναι άμισθες και μετράει η προσφορά και κυρίως η γνώση, δεν γνωρίζουμε πολλούς και ζητάμε συγγνώμη αν αδικούμε κάποιον. Όπου υπάρχουν και όποιους γνωρίζετε, τους αξίζει ο υπέρμετρος σεβασμός.

Μια τέτοια καλλιτέχνης είναι και η γνωστή σε μικρούς και μεγάλους, Μπέσσυ Αργυράκη, που αποφάσισε να συμμετέχει ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, "ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ". 


Η ίδια χαιρέτησε την υποψηφιότητα της στα social media γράφοντας:

Aγαπημένοι μου φίλοι
Πιστή στην ιστορία μου και την πολυετή προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με υπερηφάνεια συνεχίζω να είμαι παρούσα και στον εκλογικό αγώνα για την #Περιφέρεια_Αττικής, υπό την ηγεσία του Νίκου Χαρδαλιά.#nikoshardalias!
Τον ευχαριστώ θερμά που με επελεξε ανάμεσα σε άλλους σπουδαίους συναγωνιστές και συνοδοιπορους!!!
Όλοι μαζι ΜΠΡΟΣΤΆ για τον Τόπο μας!
#Αττικη_μπροστα!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέσσυ Αργυράκη διεκδικεί την ψήφο των πολιτών


Το 2007 εκλέχθηκε πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλος στην Γλυφάδα με τον Συνδυασμό του αείμνηστου Γιάννη Θεοδωρόπουλου, και ανέλαβε τον τομέα του Πολιτισμού, μέχρι το 2010, όπου η Γλυφάδα έγινε το κέντρο των πολιτιστικών δρώμενων στα Νότια Προάστια. 

Σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τον απερχόμενο συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και Αντιπρόεδρος στο Γκολφ της Γλυφάδας. 

Η Μπέσσυ Αργυράκη, με την πολυετή θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαθέτει γνώση στις διαδικασίες, συνείδηση, διάθεση για προσφορά όπως διαθέτει και απίστευτο ταλέντο.

Η καλλιτεχνική της πορεία


Η εντυπωσιακή φωνή, το απίστευτο μπρίο, το χαρακτηριστικό της (σ), το χιούμορ και το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός (δείγμα ευφυίας), είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα, Μπέσσυ Αργυράκη.

Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τις μεγάλες της επιτυχίες όπως το "Αθήνα μάνα μου", "Κορμί και αλάτι",  "Μια θάλασσα γαλάζια" "Μίλα μου" "Η Μεγάλη Στιγμμή" κλπ;

 


Ή τις ελληνικές εκδόσεις γνωστών ποπ τραγουδιών της δεκαετίας '70-'80,  όπως τα Stayin’ Alive – Bee Gees Πιο Δυνατά, A far l’amore comincia tu – Raffaella Carra Σκόρπια Φιλιά, Hopelessly Devoted to You – Olivia Newton John Χάνομαι κοντά σου και ζω, Νo more tears (enough is enough) – Barbra Streisand & Donna Summer Λοιπόν Αρκετά, I who have nothing -Tom Jones Σε Θέλω, Ella elle a l’ -France Gall Έλα Ξανά, 9-5 Dolly Parton Πες μου που θα πάει, Heaven is a place on earth -Belinda Carlisle κ.α.

Οι βραβεύσεις 


Η αγαπημένη τραγουδίστρια από τα εφηβικά της χρόνια συμμετείχε σε Φεστιβάλ Τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο που τιμήθηκε με ειδική πλακέτα στο Φεστιβάλ Καννών ως η “Πιο Πολυβραβευμένη Φωνή της Ευρώπης σε Διεθνή Φεστιβάλ”.

Το 1977 έλαβε μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το αγαπημένο “Μάθημα Σολφέζ” του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού. 

Μαζί της ήταν ο Πασχάλης, η Μαριάννα Τόλη και ο αγαπημένος Ρόμπερτ Ουίλιαμς. 


Η επιτυχημένη ομάδα έκανε διασκευή το τραγούδι στα Αγγλικά, σε στίχους του PETER MC NAMEE. 


Η διεθνή καριέρα της Μπέσσυς Αργυράκη 


Το 1981, η Μπέσσυ μετείχε στο Tokyo Music Festival (東京音楽祭) όπου  κέρδισε το 2ο βραβείο με το “Toshihiko” (είναι  ανδρικό όνομα).

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να ταξιδέψει ξανά στην Ιαπωνία, αφού το single μπήκε στα ιαπωνικά oricon charts (#6), όπου παρέμεινε για εννέα εβδομάδες, με 2.3000.000 περίπου πωλήσεις. 

Στην Ιαπωνία, ηχογράφησε και ένα ολόκληρο άλμπουμ όπου τα 9 από τα 10 τραγούδια υπογράφουν ο συνθέτης Kiyoshi Hattor, καθώς και η στιχουργός-μεταφράστρια Machiko Ryu, ενώ το μοναδικό αγγλόφωνο (“Leaving You”) ο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς. Οι ενορχηστρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Shigeki Watanabe.  

Tokyo Music Festival


Για να καταλάβετε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, άρα και το μέγεθος της επιτυχίας της Μπέσσυς Αργυράκη,  στo Tokyo Music Festival τον κύριο λόγο είχε η Ένωση του Μουσικού Φεστιβάλ Τόκυο. 

Ο Θεσμός κράτησε από το 1972 μέχρι το 1992. 
Η Ελλάδα είχε μία και μοναδική συμμετοχή εκεί. 
 
1972: Julio Iglesias (2ο βραβείο).

1973: Sandra & Andres, Olivia Newton-John, Marianne Rosenberg, Anne-Marie Goddart, Avi Toledano, Rex Guildo.

1974: Karel Gott.

1975: Alain Chamfort, Anita Kerr, Nicole Croisille, Commodores.

1976: Chaka Khan, Natalie Cole, The Pointer Sisters, Véronique Sanson, Isabelle Aubret.

1977: John Gabilou.

1978: Kate Bush.

1979: Raffaella Carrà, Rita Coolidge.

1980: Dionne Warwick, Gloria Gaynor.

1981: Bessy (Μπέσσυ Αργυράκη-2η) 


1983: Joe Cocker, Lionel Richie, Herbert Leonard.

1984: Pia Zadora, Corinne Hermès, Laura Branigan.

1985: Cool & The Gang, Ireen Sheer.

1986: Sandra, Gloria Estefan & Miami Sound Machine.

1987: Gloria Estefan & Miami Sound Machine, Cutting Crew, The Jets.

1988: Glenn Medeiros, Wet Wet Wet, Johnny Hates Jazz, Kool & The Gang, Earth, Wind & Fire.

1989: Ofra Haza (1η), Alyssa Milano, Vaya Con Dios.

1990: Sinitta, Bobby McFerrin, Sydney Youngblood.

Η... άλλη Μπέσσυ Αργυράκη! 

Η οικογενειάρχης, η σύζυγος, η μητέρα, η επαγγελματίας ασφαλίστρια


Η Μπέσσυ Αργυράκη είναι παντρεμένη με τον γιατρό, Λευτέρη Νικόλιζα και είναι μαζί 39 χρόνια έχοντας αποκτήσει δυο υπέροχα παιδιά, την Εβελίνα και τον Άγγελο.

«Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά, όπως λένε, τα ετερώνυμα έλκονται. Υπάρχει αρμονική σχέση μεταξύ μας, γιατί ο ένας σέβεται την ελευθερία και τα θέλω του άλλου. Είμαστε δύο άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά ο άνδρας μου, γιατρός στο επάγγελμα, λατρεύει τη μουσική και τραγουδούσε πάντα στο χειρουργείο. Και εγώ, εάν δεν γινόμουν τραγουδίστρια, ήθελα να γίνω γιατρός. Οπότε το ταίριασμά μας δεν είναι τυχαίο.», έχει πει για τον σύζυγό της σε παλαιότερη συνέντευξη.

Η Μπέσσυ τα προλαβαίνει όλα


Η Μπέσσυ είναι full time job!
Oικογένεια, τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις, μαζί και οι ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα η εργασία ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος...

Ποιος μπορεί να πει σε έναν τέτοιον πλούσιο άνθρωπο σε δράση και χορτασμένο από δόξα και φήμη, πως προσπαθεί να βολευτεί - όπως άλλοι και άλλοι - σε ένα πόστο στην Περιφέρεια Αττικής;  

Εμείς, ευχόμαστε από καρδιάς, καλή επιτυχία!
Όχι μόνο στην Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά κυρίως στην Αττική. 

Η Μπέσσυ Αργυράκη, έχει ζήσει την επιτυχία στο έπακρο και η επιτυχία για εκείνη είναι δεδομένη όπως δεδομένη είναι και η αγάπη του κόσμου.

Η Περιφέρεια της Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο όμως χρειάζονται την ευγένεια ψυχής και την αφοσίωση της Μπέσσυς Αργυράκη. 

Χρειάζεται τέτοια πρόσωπα, ικανά, δυναμικά και δραστήρια. Τα προβλήματα είναι πολλά και σε πολλαπλά επίπεδα. Και χρειάζονται πρόσωπα προβεβλημένα αλλά ικανά, γνώστες των διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έντιμα και ηθικά. 

Και ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και η Μπέσσυ Αργυράκη!