Μην κάνετε σeξ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λέει seχ therapist


Μην κάνετε σeξ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λέει seχ therapist

Και εξηγεί λεπτομερώς τον λόγο

Ίσως οι σοκολάτες να είναι αρκετές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μια seχ therapist συμβουλεύει τα ζευγάρια ότι ίσως είναι καλύτερο να μην κάνουν σeξ την αποκαλούμενη πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου.

«Είχα τόσα πολλά ζευγάρια, που με επισκέφθηκαν μετά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τόσο απογοητευμένα από τον εαυτό τους, τη σχέση τους και τον σύντροφό τους, που δεν είχαν αυτή τη συγκλονιστική, αισθησιακή και ρομαντική εμπειρία», δήλωσε η σeξοθεραπεύτρια Laura Berman στην «New York Post».

«Σκέφτονται ότι η σχέση τους είναι καταδικασμένη και αυτό δημιουργεί όλη αυτή την πίεση», εξήγησε.

Η Berman με έδρα το Λος Άντζελες ανέφερε ακόμη ότι οι άνθρωποι που δημοσιεύουν εντυπωσιακές βραδιές ζευγαριών και δώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τις ήδη μη ρεαλιστικές προσδοκίες και να επιδεινώνουν τις ανασφάλειες.

«Βλέπω τόσα πολλά ζευγάρια να λυγίζουν πραγματικά από την πίεση, ειδικά αν πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ή ακόμη και ετών, δεν είχαν πραγματικά μια ισχυρή σύνδεση ή δεν είναι σε καλή κατάσταση», είπε η ίδια.«Υπάρχει αυτή η προσδοκία ότι αυτή τη μέρα πρέπει να κάνετε σeξ… Δεν μου αρέσει να ασκώ πίεση για οποιαδήποτε μέρα, επειδή δημιουργεί τόσες πολλές προσδοκίες και άγχος απόδοσης».

Η συμβουλή της Berman έρχεται επίσης σε συνδυασμό με νέες έρευνες, που δείχνουν ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν βιώσει μειωμένη σeξουαλική ορμή και μετά την πανδημία της Covid-19. «Πολλά ζευγάρια αγωνίζονται τώρα στον απόηχο αυτού του γεγονότος», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι όταν αφαιρείται η σeξουαλική πίεση, μπορεί να δημιουργηθεί χώρος για επανασύνδεση», δήλωσε η Berman. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, αλλά νομίζω ότι το «κλειδί» είναι να δημιουργήσετε χώρο για αυτά τα άλλα χαλαρωτικά πράγματα, αφαιρώντας από τον εαυτό σας κάποιες από αυτές τις στερεοτυπικές προσδοκίες, αν δεν αισθάνεστε καλά».