Εγκατέλειψε το ραντεβού της, αφού έμαθε πως ο συνοδός της τής είπε ψέματα για την ηλικία του


Είναι πολύ εύκολο να πεις ψέματα στο διαδίκτυο. Κανείς δεν ελέγχει ή δεν εμποδίζει τους ανθρώπους από το να το κάνουν. 


Οι διαδικτυακές γνωριμίες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Μια γυναίκα εγκατέλειψε ένα ραντεβού, το οποίο κανόνισε μέσω διαδικτύου, αφού έμαθε ότι ο συνοδός της ήταν σημαντικά μεγαλύτερος απ’ ό,τι νόμιζε. Η ίδια έκανε ανάρτηση στο Reddit για να μοιραστεί την «ιστορία τρόμου» – όπως την περιέγραψε- που έζησε στο πρώτο της ραντεβού και να βεβαιωθεί πως δεν ήταν υπερβολική.

Έγραψε: «Γνώρισα έναν άντρα στο διαδίκτυο. Ισχυρίστηκε ότι ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός μου, αλλά δεν πειράζει, είμαι 24 ετών. Μας ενδιέφεραν τα ίδια πράγματα και τα πηγαίναμε καλά. Έτσι, αποφασίσαμε να συναντηθούμε για ένα ποτό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πήγα στο μπαρ και τον έψαχνα. Τον είδα, αλλά έμοιαζε διαφορετικός».

«Τον συνάντησα και του εξέφρασα αυτή μου την απορία. Του είπα δηλαδή ότι μοιάζει διαφορετικός από τη φωτογραφία του. Μου είπε: “Ω ναι, αυτές οι φωτογραφίες είναι παλιές”. “Μα εσύ είσαι 28 ετών, σωστά;”, τον ρώτησα. Η απάντηση με σόκαρε. Μου είπε πως στην πραγματικότητα ήταν 42 ετών, αλλά για εκείνον η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός».

Η νεαρή κοπέλα παραδέχτηκε πως ένιωσε πολύ άβολα και έκανε το ένα πράγμα που μπόρεσε να σκεφτεί και της φαινόταν λογικό: Έφυγε.

«Είπα πως ξέχασα το τηλέφωνό μου στο αυτοκίνητο και έφυγα. Μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας πού είμαι. Απάντησα πως επέστρεψα σπίτι, επειδή δεν μου αρέσει να μου λένε ψέματα, ούτε οι μεγαλύτεροι άντρες».

Ο άντρας της απάντησε πως ήταν ανώριμη και γι’ αυτό δεν είπε την πραγματική του ηλικία, ενώ η φίλη της θεώρησε βιαστική την αντίδρασή της και της είπε πως θα μπορούσε εκείνη τη στιγμή, μπροστά του, να του εξηγήσει τι συμβαίνει.

Γι’ αυτό και η 24χρονη έγραψε την ιστορία της ζητώντας τη γνώμη ατόμων που δεν εμπλέκονται.

«Δεν έχεις άδικο που έφυγες», έγραψαν οι περισσότεροι. «Αν ηλικία είναι μόνον ένας αριθμός, γιατί είπε ψέματα», αναρωτήθηκε ένας χρήστης. «Μπράβο σου που δεν σπαταλάς χρόνο σε κάποιον που θα σου δείξει από το πρώτο ραντεβού ότι δεν έχει λογική ηθική πυξίδα», είπε ένα άλλο άτομο.

Ένας σχολιαστής επικρότησε τη γυναίκα που έθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλειά της. «Ποτέ μην αισθάνεστε άσχημα που βάζετε την ασφάλειά σας πάνω απ’ όλα».

Και ενώ αυτό ήταν ένα φαινομενικά ακίνδυνο ραντεβού, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι κακό θα μπορούσε να είχε συμβεί. Άλλωστε, όπως σχολίασε ένα άτομο, «αν λένε ψέματα για ένα πράγμα, θα πουν ψέματα και για κάτι άλλο».

Είναι γνωστό πως στο online dating είναι δύσκολο να θέσεις όρια ασφαλείας, ωστόσο παραμένει πολύ δημοφιλής τρόπος γνωριμιών.

Το Forbes ανέφερε: «Το online dating εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές, με σχεδόν τρεις στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ να δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει μια ιστοσελίδα γνωριμιών ή μια εφαρμογή, και περισσότερο από το 40% να δηλώνει ότι το online dating έχει κάνει τη γνωριμία ευκολότερη γι’ αυτούς».