Αυτός ήταν ο άντρας που έκανε τη Ναταλία Λιονάκη να γίνει καλόγρια


Ένας άντρας ήταν εκείνος που «σακάτεψε» ψυχολογικά τη Ναταλία Λιονάκη και την έστειλε στο μοναστήρι

Αν για κάποιους η μοναχική ζωή φαντάζει ως κινηματογραφική ταινία και μυθοπλασία, για την Ναταλία Λιονάκη δεν ήταν τίποτα άλλο από επιλογή.

Μια επιλογή την οποία πήρε προκειμένου να γιατρέψει την πονεμένη της ψυχή και να επουλώσει τις πληγές που προκλήθηκαν από έναν παράφορο και θυελλώδη έρωτα.

Ένας άντρας ήταν εκείνος που «σακάτεψε» ψυχολογικά τη Ναταλία Λιονάκη και την έστειλε στο μοναστήρι.


Αν και η φλογερή κοκκινομάλλα ηθοποιός ποτέ της δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία πίστευε με το δικό της τρόπο, κάποια γεγονότα που συνέβησαν την έκαναν να αλλάξει εντελώς κοσμοθεωρία.

Έτσι όταν σε συνεντεύξεις της έλεγε κάποτε πως «βρήκε το φως του Θεού μέσα της», λησμονούσε να μιλήσει για το σκοτάδι που την είχε ρίξει ένας άντρας, ο οποίος της είχε προκαλέσει την απόλυτη απογοήτευση.

Σύμφωνα με το Χάι ο έρωτας αυτός που έληξε άδοξα, έριξε την ψυχολογία της στα τάρταρα, σβήνοντας το χαμόγελο από το πρόσωπο της. Σαν να μην φτάνει αυτό, ένα άλλο συμβάν ήταν αυτό που κλόνισε τον κόσμο της συθέμελα.

Τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πληροφορήθηκε την είδηση του τραγικού χαμού του Κώστα Καραδήμα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος της έρωτας.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, στον Πειραιά. Αμέσως μετά, ακολούθησε μια σειρά αποκαλύψεων που οδήγησαν στη σύλληψη ενός αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ο θάνατος του πρώην συντρόφου της ήταν ο λόγος που την οδήγησε στο να κλειστεί σε μοναστήρι.

Όσο και αν η μητέρα της κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει η κόρη της στα εγκόσμια, τελικά δεν τα κατάφερε.

Πλέον η Ναταλία μετά τη χειροτονία της σε Μοναχή Φεβρωνία σε τελετή στην Κένυα, έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό, χωρίς να θέλει να θυμάται τίποτα από την προηγούμενη ζωή της.


Η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη άφησε για πάντα την υποκριτική πριν πολλά χρόνια και χειροτονήθηκε ως μοναχή Φεβρωνία, αφιερώνοντας τη ζωή της στον Χριστό.

Σήμερα, σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Πρωινό η Φαίη Φώτου, η Ναταλία Λιονάκη ή μοναχή Φεβρωνία βρίσκεται στην περιοχή Κισούμου της Κένυας, όπως σημείωσε ο επίσκοπος Μάρκος.

«Έχει χρόνια που βρίσκεται μαζί με άλλες μοναχές εκεί η μοναχή Φεβρωνία, επί μακαριστού προκατόχου μου. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ιστορικό της. Τώρα με τις μοναχές που είναι εκεί μας βοηθούν στο έργο μας, φτιάχνουν το μοναστήρι. Δεν μπορεί να φύγει από εκεί, είναι εκεί για αρκετό καιρό» ανέφερε ο επίσκοπος Μάρκος στον ΑΝΤ1.


Μάλιστα, ο επίσκοπος Μάρκος διέψευσε την είδηση που ήθελε τη μοναχή Φεβρωνία στην Ελλάδα για να πουλάει κομποσκοίνια. «Η ζωή τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός αν για κάποια επείγουσα δουλειά χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό» είπε, επίσης.


«Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες γιατί ζουν τον Χριστό. Δε θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες. Επιβιώνουν, όπως είπα, την Ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου η ζωή τους είναι ησυχαστική» κατέληξε ο επίσκοπος Μάρκος.