Η Γαλλία προφανώς και κέρδισε τις εντυπώσεις στην Eurovision


Η συμμετοχή της Γαλλίας στη φετινή Eurovision κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν από τις στιγμές του τελικού που σχολιάστηκε με τα περισσότερα θετικά σχόλια στα social media.


Ο Slimane αποθεώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας όταν τραγούδησε το «Mon Amour» και ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. 

Ο γάλλος τραγουδιστής συγκίνησε με την ερμηνεία του και κορυφαία στιγμή του ήταν όταν απομακρύνθηκε δύο μέτρα από το μικρόφωνο και τραγούδησε το τελευταίο ρεφρέν a capella.

Το «Mon amour» είναι σε μουσική και στίχους των Slimane, Yaacov Salah και Meïr Salah. Σύμφωνα με τον Slimane, το τραγούδι αποτελεί μια «επιστολή αγάπης στις ευρωπαϊκές καρδιές».Η Γαλλία κέρδισε την τέταρτη θέση με 445 βαθμούς, παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι είχε δυνατότητες να βγει νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού.

Δείτε την εμφάνιση του Slimane στον τελικό της Eurovision:


Ποιος είναι ο Slimane


Ο Slimane γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1989 στο Chelles, Seine-et-Marne της Γαλλίας. Οι γονείς του είναι Αλγερινοί και ήταν νικητής του «The Voice» στη Γαλλία το 2016. Ο Slimane ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική όταν ήταν έφηβος.

Ο 34χρονος έχει ήδη μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα με πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό «Chart Singles», συμπεριλαμβανομένου ενός νούμερο ένα σινγκλ. Επίσης έχει 3 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify και πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ. 
Ο Slimane έχει εμφανιστεί σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Nouvelle Star» το 2009 και το «Χ-Factor» το 2011.