Απόφαση ΣΟΚ για τον Βέρτη - Δεσμεύουν την περιουσία του για τρία εκατομμύρια ευρώ


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση 3443/2020 και με δικαστή την έμπειρη Άννα Τσόρμπα δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του Νικολάου Αρβανιτίδη (Βέρτη).

Πρόκειται για διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων με αιτούντα τον πρώην φερόμενο συνεργάτη του τραγουδιστή Αναστάσιο Χίου. Ο τελευταίος-σε απλά Ελληνικά-όπως κατέθεσε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μπήκε “μπροστινός” σε εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή και βρέθηκε ένα βήμα πρίν την φυλακή μιας και έφτασε να χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο σε υποχρεώσεις ποσό άνω των 700.000 .

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται: ” Η ως άνω απαίτηση πηγάζει απο την αδικοπρακτική συμπεριφορά του καθ΄ου (εννοεί του Βέρτη)που προέρχεται απο την εξαπάτηση του αιτούντος με την λειτουργία κέντρου διασκέδασης στο όνομά του, ουσιαστικά όμως της εκμετάλλευσης του καθ ου και την επιβολή προστίμων απο το Ελληνικό δημόσιο στο όνομά του, τα οποία ο καθ ου έπρεπε και υποσχέθηκε ότι θα εξοφλήσει πλήν όμως ουδέποτε τα κατέβαλε με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο ίδιος ο αιτών ώς μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου (πρόστιμα απο απόκρυψη εσόδων μη καταβολή φόρου εισοδήματος ΦΠΑ και ειδικού φόρου αλληλεγγυης, αλλά και καταχώρηση εικονικών τιμολογίων) και να αντιμετωπίζει ποινικές σε βάρος του διώξεις και βεβαιωμένα χρέη στο όνομά του. Ειδικότερα πιθανολογήθηκε ότι σε βάρος της ακίνητης περιουσίας του καθ΄ου υπάρχουν εγγεγραμμενα βάρη άνω των 780.000 ευρώ ενώ υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης αυτής απο το Ελληνικό δημόσιο και άλλους οφειλέτες του. 

Διαβάστε περισσότερα στο https://nassosblog.gr/