Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις για την Λία Τόμας στις ΗΠΑ.


Η Αμερικανίδα που ξεκίνησε να κολυμπάει με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ως άνδρας και μετά από δύο χρόνια ως γυναίκα (τρανς) συνεχίζει να ξεσηκώνει τον αθλητικό κόσμο ειδικά μετά από την υποψηφιότητα της για "γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς" στο NCAA.


Αυτή τη φορά η Ρίλει Γκέινς Μπάρκερ, πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, μίλησε στο FOX και εξέφρασε παράπονα διότι ανάγκαζαν εκείνη και άλλες κολυμβήτριες να αλλάζουν στα ίδια αποδυτύρια με τη Λία Τόμας.

«Δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς», είπε η Γκέινς.

Η Ρίλει αντιμετώπισε πολλές φορές σε κολλεγιακούς αγώνες την Τόμας και σημειώνει: «Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε».


Η αθλήτρια από το Κεντάκι αντέδρασε και στην υποψηφιότητα της Τόμας για τον τίτλο της "κορυφαίας γυναίκας της χρονιάς": «Είναι ένα ακόμη χαστούκι για τις γυναίκες».

Η Γκέινς δικαιλόγησε την κριτική της στο πρόσωπο της Τόμας: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι εντελώς εκτός ελέγχου όταν αγωνιζόμαστε με βιολογικούς άνδρες. Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας».