Σαν σήμερα: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν μια από τις πιο διάσημες μπαλάντες όλων των εποχών


Angie: Για ποια γράφτηκε το επικό κομμάτι των Rolling Stones


Είναι μία από τις διασημότερες μπαλάντες όλων των εποχών. Το «Angie», το κομμάτι που ανέβασε τους Rolling Stones για έβδομη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών.

Το κομμάτι περιγράφει μια αινιγματική γυναίκα -για κάποιους μια ιδέα και για κάποιους άλλους μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ηχογραφήθηκε το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 1972.

Πρόκειται για μία ροκ μπαλάντα, που κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο κατάφερε να μπει σε αρκετά charts ανά τον κόσμο φτάνοντας σε αρκετά και το νούμερο 1, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στον Καναδά, στη Δανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στην Ελβετία. Στη Μεγάλη Βρετανία έφτασε το νούμερο 5, ενώ στα αμερικανικά charts Billboard Cash Box Top 100 και Billboard Hot 100 έφτασε κι εκεί το νούμερο 1.

Κάποιοι λένε ότι αναφέρεται στην ηθοποιό Angie Dickinson, μια ξανθιά σεξοβόμβα, που είχε σχέσεις με αρκετούς διάσημος μεταξύ των οποίων ο Frank Sinatra, πιθανόν και ο Πρόεδρος Kennedy. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η σύντροφος και παντοτινή αγαπημένη του Richards, Anita Pallenberg ήταν η έμπνευσή του.