Η συγκλονιστική ανάρτηση - αποχαιρετισμός του Γιάννη Γκιούρα, Μαέστρου του Βασίλη Καρρά για την πολυετή συνεργασία τους - Μια διήγηση πραγματικά από καρδιάς!


Λίγα λόγια για την συνεργσσία μου με τον Βασίλη Καρρά

Ονομάζομαι Γκιούρας Ιωάννης και είχα την τιμή να να είμαι πάνω από 36 χρονια συνεργατης και υπεύθυνος ορχήστρας του Βασίλη Καρρά.


Η πρώτη επαφή που είχα με τον Βασίλη ήταν όταν ακόμα νεότατος δούλευα σε ένα μαγαζί ποντιακό ονόματι Ακρίτες του Πόντου οπου εκεί είχε έρθει ο Βασίλης σαν Guest .

Μερικά χρόνια αργότερα συναντηθήκαμε στο νυχτερινό κέντρο Νεα Δειλινά στην Καλαμαριά όπου ήμουν υπεύθυνος ορχήστρας στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Ήρθε Λοιπόν ο Βασίλης και ανέλαβα να στήσω το πρόγραμμα του.

Μου λέει για να δούμε πιτσιρίκο τι μπορείς να κάνεις
Ποιες είναι οι δυνατότητές σου .
Από τότε δέσαμε και μέχρι τώρα είμασταν μαζί φίλοι και συνεργάτες.



Ο Βασίλης είχε μία άμεση σχέση με τους πελάτες, τους γνώριζε σχεδόν όλους με τα μικρά τους ονόματα .

Ποτέ του δεν είχε ένα στάνταρ συγκεκριμένο πρόγραμμα .



Ανάλογα με τον κόσμο προσπαθούσε πάντοτε να πιάσει τον παλμό τους, να τους ανεβάσει και κάθε φορά διαφοροποιούσε το πρόγραμμα του ώστε ο κόσμος να είναι πάντα ανεβασμένος.
Ως εκ τούτου και εμείς οι μουσικοι του έπρεπε να ξέρουμε τα τραγούδια του απέξω.

Δεν επιτρεπόταν να έχουμε παρτιτούρες μπροστά μας και να διαβάζουμε γιατί έτσι δεν θα μπορούσαμε να δούμε τις αλλαγές που ήθελε να κανει ανά πάσα στιγμή .

Για κάθε τραγούδι υπήρχαν συγκεκριμένα νοήματα που τα πιάναμε στον αέρα και αλλάζαμε σε κλάσμα δευτερολέπτου τα τραγούδια που ηθελε.

Ο Βασίλης ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που κατέβασε ολόκληρη ορχήστρα από την Θεσσαλονίκη κάτω στην Αθήνα .

Επίσης ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ήθελε τους σολίστες δίπλα του να παίζουν όρθιοι και όχι καθιστοί σε καρέκλες όπως συνηθιζόταν μέχρι τότε .



Επίσης επέβαλε στη δισκογραφική εταιρεία του να παίξουμε εμείς οι μουσικοι του στους δίσκους του .

Μας εμπιστεύτηκε και εμείς με τη σειρά μας πιστεύω οτι τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο .

Είχα την τιμή και την τύχη να έχω επιμεληθεί το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφικής του δουλειάς.

Είχε το χάρισμα να μυρίζεται τα καλά τραγούδια και αυτό αποδεικνύεται από τις τόσες επιτυχίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα .

Έχει καταφέρει να έχει θαυμαστές από όλες τις ηλικίες .

Πάνω από τρεις γενιές τον αγαπούν και τον θαυμάζουν.

Άνθρωπος ταπεινός αλλά και συγχρόνως σκληρά διαπραγματευτικός


Ο Βασίλης - θα γιόρταζε σήμερα - έχει κάνει συνεργασίες με σχεδόν όλους τους επώνυμους τραγουδιστές με τους οποίους πάντα είχε άριστες σχέσεις .

Επίσης εδινε πάντοτε χωρο στους νέους καλλιτέχνες και δεν είχε το σύνδρομο η ορχήστρα να παίζει καλά μόνο σε αυτόν αλλά μας επέβαλε να παίζουμε άψογα και στους (μικρούς) τραγουδιστές .

Ζήσαμε μαζί του πολλές και όμορφες στιγμές .



Κάθε φορά που έβγαινε στην πίστα και έλεγε το Καλησπέρα και καλή βραδιά ο κόσμος ούρλιαζε από κάτω δείχνοντας του την αγάπη τους για το άτομό του.

Πιστεύω ότι πολλές γενιές αργότερα θα τον θυμούνται όλοι σαν ένα κλασικό λαϊκό τραγουδιστή που όμως δεν φοβόταν να πειραματιστεί και σε άλλους μουσικους δρόμους .

Εγώ προσωπικά τον ευγνωμονώ και τον ευχαριστώ για ολα τα χρόνια της συνεργασίας μας και για την εμπιστοσύνη μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια .

Βασίλη σ αγαπαμε!
Θα ζεις Χρόνια Πολλά στις καρδιές μας.